Poznáte to, ako sa ten čas pred príchodom výplaty neuveriteľne vlečie? Hlavne ak doma neostáva veľa financií je to úmorné obdobie. Ale nemusí byť… Obdobie pred výplatou môže byť náročné. Zvlášť ak nás počas mesiaca postihli nejaké nečakané výdavky a stenšili naše finančné zásoby. Nutne to ale nemusí znamenať, že by sme menším rozpočtom museli trpieť. Ak pohneme rozumom a poznáme triky ako ušetriť pred výplatou, je to hračka. Pozrieme sa teda na niekoľko trikov, ako ušetriť peniaze. Varenie pred výplatou je skutočná skúška kreativity. Hlavne ak poznáme ceny potravín v regáloch supermarketov.
Poobzerajte sa po lacnejších verziách receptov. Už za pár euro sa môže do sýtosti najesť celá rodina. Napríklad vynikajúce letné jedlo je lečo – nepotrebujete k nemu nič zvláštne – jednu fľašu leča desať vajíčok a balík párkov. Lečo nás bude stáť zhruba 1,50 eur, vajíčka dve eurá a malý balík párkov bude stáť necelé euro. Máme teda plný hrniec skvelého jedla za necelé 4 eurá. Okrem leča je ideálna múka. Z nej môžete vykúzliť halušky na milión spôsobov. Ak chcete aby boli vaše halušky naozaj ako od babičky a aby boli sýte a hutné, použite do cesta dva alebo tri uvarené zemiaky.
Cesto bude mať lepšiu konzistenciu a bude sa s ním dobre pracovať. Pridať k haluškám môžete, čo špajza dala… Na sladko k nim uduste kapustu so škoricou a iba zmiešajte. Poprípade ich jednoducho posypte kakaom. Na slano použite smotanu alebo bryndzu. Ak máte domáce vajíčka použite ich a zmiešajte s haluškami. Pridať môžete vňaťku alebo pažítku. Ak k vajíčku udusíte cibuľku, budú šťavnaté a budú výborne chutiť. Okrem toho obsahujú veľa bielkovín. Obľúbené sú aj prívarky. S ich chuťami sa môžeme vyhrať, rovnako ako aj s prílohou. Najznámejšie sú fazuľové prívarky, tekvicové a zemiakové prívarky, šošovicový prívarok alebo špenátový prívarok. Ako prílohu môžete použiť chlieb, osúch alebo zemiaky. Variť výborné jedlá je jednoduché. Treba zapojiť iba trochu fantázie a kreativity.